Komora

« Start up akcelerator » 2018 Francusko srpske privredne komore

Francusko-srpska privredna komora je i ove godine pozvala sve zainteresovane kandidate koji imaju razrađenu poslovnu ideju ili su pokrenuli preduzeće pre manje od godinu dana, da se prijave za program besplatne jednogodišnje mentorske podrške – „Startap akcelerator“. Na adresu Komore pristiglo je 20-ak start up projekata i nakon glasanja žirija, predstavnika upravnog odbora Francusko-srpske privredne komore, četiri projekata su prošla u finale i dobila mogućnost da svoj projekat usmeno predstave pred žirijem. Projekti u finalu bili su :

PikcioChain je GDPR spremljena utakni-i-koristi baza za lične podatke i digitalni identitet. Super Bake, projekat socijalnog preduzetništva u formi radionice za pripremu kolača koji povremeno upošljava penzionerke. Rebel for starUML, kod generator za Javu, Spring i Hibernate, koji spaja vizuelni modeling softvertskih aplikacija koristeći moderni java ekosistem i ujedinjeni modelirani jezik. Between - Invoice verification and invoice financing platform, ekosistem za olakšavanje finansiranja faktura, zasnovan na pouzdanim, proverenim podacima u realnom vremenu.

Na finalu Start up akceleratora, 2. novembra 2018 u prostorijama Komore, upravni odbor je odlučio da će ove godine mentorsku podršku uživati „Super Bake“ i „Invoice verification and invoice financing platform“. Pobednici startap akceleratora dobijaju mentorsku podršku kada je reč o svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim, projektnim od strane direktora vodećih francuskih kompanija u Srbije. Takođe, stiču pravo na članstvo u Komori i time uvećavaju svoju vidljivost, stiču veći broj partnera i proširuju mrežu kontakata. 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin