Konferencija & Seminar

Vebinar „Dijalog sa Upravom carina“ u organizaciji četiri bilateralna udruženja u Srbiji

Beograd, 18. jun 2020. godine – uspešno održan online Dijalog sa Upravom carina“ u  okviru zajedničke inicijative Komore italijansko-srpskih privrednika, Francusko-srpske privredne komore, Nemačko-srpske privredne komore i Japanske Poslovne Alijanse u Srbiji. Prvi od 4 planirana događaja sa srpskim institucijama od značaja za privrednike u cilju uspostavljanja kontinuiranog dijaloga privrede i zvaničnih institucija.

Na samom početku događaja učesnike su pozdravile predstavnice 4 bilateralna udruženja, Sanja Ivanić direktor Francusko-srpske privredne komore, Doris Danilović zamenica direktora Nemačko-srpske privredne komore, Danijela Čabarkapa, direktor Japanske poslovne alijanse u Srbiji i Mirjana Kojić, direktor Komore italijansko-srpskih privrednika, koja je bila i moderator ovog skupa. Okupljene kompanije su imale priliku da se informišu  i upoznaju sa aktuelnostima i novinama u radu Uprave koje je predstavila gospođa Nataša Mirković, načelnik Odeljenja za carinske procedure, i isto tako dobiju konkretne odgovore na njihova pitanja.

Širok spektar tema dijaloga uvrstio je carinske propise, sistem carinskih odluka, AEO carinska pojednostavljenja, proces digitalizacije – AIE i AES, izmenu carinskih propisa u tranzitnom postupku, pojednostavljenja koja se odnose na stavljanje robe u carinski postupak u uvozu i mnoge druge.

Ispred Uprave carina su direktno i koncizno na pitanja odgovarali čelnici sektora i to Nataša Mirković, načelnik odeljenja za carinske procedure, potom Jasminka Gajić načelnik odeljenja za TARIS, Predrag Arsić iz sektora za informacione i komunikacione tehnologije, Aleksandra Ilić, načelnik Odeljenja za OPS i pojednostavljene carinske procedure, Vladimir Filipović i Željko Popović iz sektora za tarifske poslove i Marija Ercegovac iz sektora za finansijske, investicione i pravne poslove.

Svesni značaja ovakvih inicijativa za obe strane, Dijalozi sa institucijama se nastavljaju u organizaciji navedene 4 bilateralne organizacije i podsećaju da konkretan i konstruktivan dijalog privrede i institucija može doprineti još uspešnijem poslovanju lokalnih i međunarodnih kompanija u Srbiji.

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin