Novi članovi

Vinarija Todorović pridružuje se CCIFS

[Translate to Serbe:]

Vinarija Todorović raspolaže sa 27 ha na kojima se nalazi 7 različitih sorta grožđa.

Vinarija Todorović smeštena je u selu Potrkanje nadomak Knjaževca. Vinarija se bavi organskom proizvodnjom grožđa i vina. Proizvodnja i zaštita grožđa bazirana je na organskim preparatima koji su propisani od strane Ministarstva Poljoprvirede kao i sertifikacione kuće Ekocert. Od 2021 godine vinarija je i zvanično zaštitila proces sertifikacije koji je trajao tri godine i ima mogućnost da svoja vina označi kao organski proizvod. Vinarija Todorović raspolaže sa 27 ha na kojima se nalaze sorte: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Vranac, Shiraz, Sauvignon Blanc, a od 2019 godine i Chardonnay. 2018 godine podignuta je vinarija u sklopu koje se nalazi sala za degustaciju kao i barik sala namenjena odležavanju vina.

Od obrade zemljišta, uzgoja loze, ručnog branja, preko korišćenja prirodnih nagiba terena za pretakanje šire od sveže izmuljanog grožđa do organske vinifikacije sa minimalnom upotrebom sulfita, sve je prilagođeno tome da se kao finalni proizvod dobije čist vinski nektar ovog podneblja, oplemenjen znanjem i tradicijom nataloženom kroz vekove. Organska zaštita naših zasada podrazumeva upotrebu prirodnih metoda borbe protiv štetočina i parazita, specivičnu obradu zemljišta, strogu, ali specifičnu - ručnu kontrolu korova, kao i upotrebu drugih biljaka koje štite lozu prirodnim putem. Od hemijskih sredstava u upotrebi je isključivo tzv. plavi kamen.

Vinarija Todorović oslanja se na najbolje evropske tradicije i prakse francuskih vinarskih kuća, gde je trend organskog uzgoja vina i započeo kao težnja da se sačuva specifičnosti teroara i duša vina, nasuprot industrijskom uzgoju i hemijskom manipulisanju njegovim ukusima. Filozofija koja terorar razume kao jedinstvo: Čoveka, zemlje, ploda i procesa fermentacije, vodi od istinite ideje do njene materijalizacije u čaši pred vama. Ona zahteva visoke higijenske standarde u samom podrumu, kao i u vinogradu.

CCIFS želi dobrodošlicu Vinariji Todorović!

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin