COVID-19

CCIFS se pridružio UNICEF-ovoj inicijativi nabavke protokomera za zdravstvene ustanove u borbi protiv virusa Covid19

Francusko-srpska privredna komora pridružila se inicijativi Unicefa, koji je sredinom jula započeo prikupljanje sredstava  za nabavku protokomera koji su sada najpotrebniji zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Velike zahvalnice svim našim članovima koji su bili u mogućnosti i pridružili se ovoj inicijativi nakon što obaveštenja sa naše strane o ovoj humanitarnoj inicijativi.

Protokomeri su osnovna kiseonička potpora pacijentima obolelim od virusa korona i zahvaljujući brzom odgovoru poslovne zajednice, UNICEF je već prikupio sredstva za nabavku 260 protokomera, a poziv je ostaje otvoren. Kompanija NORDEUS prva se odazvala i donirala sredstva za nabavku 100 protokomera, a zatim su se pridružile Raiffeisen i Unicredit banka i kompanije Metro Cash&Carry i INFOSTUD  sa pojedinačnim donacijama za nabavku 20 protokomera.

UNICEF je od početka radio na prevenciji i odgovoru na zdravstvenu krizu. Zahvaljujući donacijama privatnog sektora, angažovanih pojedinaca i nacionalne ambasadorke UNICEF-a u Srbiji Ane Ivanović prethodno je prikupljeno 1.056.000 američkih dolara kojima je obezbeđeno i isporučeno  50 Dreager respiratora, 61 protokomer kiseonika i pulsni oksimetar za najugroženije pacijente, 71.900 hirurških rukavica, 5.200 zaštitnih kecelja, 25.116 zaštitnih ogrtača, 99.950 hirurških maski, 1.549 skafandera, 5.376 vizira, 9.000 maski N95 za zdravstvene radnike koji su na prvoj liniji odbrane od bolesti. Higijenske pakete je dobilo 16.000 porodica u romskim naseljima, skoro 4.400 hraniteljskih porodica, 19 rezidencijalnih institucija i oko 2.300 osoba u azilnim/prihvatnim centrima za izbeglice i migrante. ⠀

Zajednička podrška nekome spašava život i zato je važno da budemo solidarni i delujemo jedinstveno, a CCIFS smatra da je solidarnost u teškim vremenima ključna da bismo se zajedno izborili sa izazovima sa kojima se svi suočavamo.  

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin