Članovi

MPC Properties, naš član, nastavlja da ulaže u dekarbonizaciju.

MPC Properties će postaviti dodatne solarne panele na površini od 1.600 m2 snage 311 kV.

Nakon što je nedavno dobila prestižni sertifikat "HELL Health-Safety", kompanija MPC Buildings nastavlja da sprovodi svoju zelenu strategiju. Naime, glavna kompanija za nekretnine u regionu planira da instalira dodatne solarne panele na površini od 1.600 m2 snage 311 kV. Ovi solarni paneli su dodatak onima koji su već postavljeni na 400 m2 za 50 kV na krovu Šoping centra UŠĆE.

Već 10 godina, MPC Properties je značajno doprineo promociji i popularizaciji zelene gradnje. Pored solarne energije,  MPC Properties pridaje veliku pažnju reciklaži, pa se tako 312 t kartona i 12 t stakla reciklira svake godine. Takođe, oko 480 m3 organske materije se pretvara u đubrivo koje se dalje koristi, a trenutno je u procesu uvođenje i kompostiranja na lokaciji UŠĆE kompleksa gde je planirana nabavka mašina za kompostiranje hrane za otpad kapaciteta do 274kg/dan.

Paralelno sa postavkom zelenih krovova uvedene su i košnice na MPC Properties objektima - ukupno pet košnica na krovu UŠĆE Šoping Centra, sedam košnica na krovovima poslovnih objekata u MPC Properties portfoliju (UŠĆE Tower One, UŠĆE Tower Two i Navigator Business kompleks), kao i pet hotela za pčele na krovu BEO Šopping Centra. Pčele su jedan od najvitalnijih članova našeg ekosistema, odgovorne za oprašivanje biljaka koje čine značajan deo zaliha hrane i pomažu u kontroli erozije, obezbeđuju stanište životinja i povećavaju kiseonik uz istovremeno ublažavanje ugljen-dioksida.

Za generalnog direktora kompanije, Maksensa Liagrea, cilj je da ide još dalje, posebno u podizanju svesti među partnerima i zaposlenima. On je rekao da će „posvetiti posebnu pažnju u narednom periodu uključivanju poslovnih partnera i zaposlenih kroz projekte kompanije u okviru ove globalno važne teme“.

Pored posvećenosti zelenim projektima, MPC Properties je fokusiran i na stvaranje destinacija koje pružaju jedinstveno iskustvo svojim korisnicima. Velika pažnja je posvećena na izgradnju snažne zajednice okupljene oko šoping centara i poslovnih zgrada kompanije, kroz različite društveno odgovorne inicijative i marketinške aktivnosti, koje promovišu inkluziju, negovanje različitosti, promociju programa lojalnosti i brigu prema okupljenoj zajednici.

Izvor: eKapija

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin