Konferencija & Seminar

U okviru Francuske nedelje održana je poslovna konferencija Innovating mobility powered by Airbus

Beograd, 25. novembar, 2019. – 25. novembra u Francuskoj ambasadi održala se poslovna konferencija na temu „Innovating mobility“ čiji je pokrovitelj kompanija Airbus. Konferencija, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore u saradnji sa Ambasadom Francuske u Srbiji, imala je za cilj da predstavi francusku ekspertizu u sektoru mobilnosti kroz najsavremenije projekte vodećih francuskih kompanija. Konferenciji su prisustvovali predstavnici kompanija izlagača, kompanija članica komore, lokalnih institucija, međunarodnih organizacija i predstavnici gradova i opština republike Srbije kao i mnogobrojni partneri.

Na otvaranju ove konferencije Ambasador Francuske u Srbiji, gospodin Žan-Luj Falkoni, je pozdravio prisutne i istakao sve jače francusko ekonomsko prisustvo u Srbiji - ove godine bilateralna ekonomska razmena ce preći milijardu evra. Francuska će nastaviti da podržava francuska preduzeća na velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, da promoviše francusku tehnologiju i ekspertizu, a sa druge strane će nastaviti da komunicira u Francuskoj o potencijalu srpskog tržišta. Predsednik Francusko-srpske privredne komore, gospodin Dragoljub Damljanović istakao je da je organizacija ove konferencije još jedan u nizu primera da francuska preduzeća imaju istinsku strategiju održivog razvoja u Srbiji. Ona donose svoja umeća i znanja, učestvuju u strukturiranju privrede i sektora i doprinose lokalnim zajednicama kao i  boljem plasiranju srpske ekonomije na svetskom planu. Gospodin Cezar Sančez Lopez iz Airbusa izjavio je da je deo strateške saradnje Airbusa i Vlade Srbije i uključivanje vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“ u remontnu mrežu kompanije Airbus helicopters za helikoptere "Gazelle", i da će sve veće prisustvo u Airbus-a u Srbiji i regionu, zajedno sa trenutnim rastom ekonomije u svim zemljama jugoistočne Evrope, doneti izvanredan razvoj komercijalnog, civilnog i vojnog tržišta.

Francuska preduzeća Airbus, Renault, Schneider Electric, Artelia Group i Streit Groupe su učestvovala u dva panela: „Gradovi budućnosti“ i „Električna vozila i energetska tranzicija“.

Na panelima su predstavljeni neki od najinovativnijih modela za urbani razvoj koji omogućavaju poboljšanje kvaliteta života u gradovima, uz smanjenje emisija štetnih gasova.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin