Članovi

Grand Prix : Podsticaj odživom razvoju i Društveno-Odgovornom Poslovanju

U sklopu Gala večeri Francusko-srpske privredne komore, poseban fokus bio je na dodeli prestižnih Grand Prix nagrada

U okviru Gala večeri Francusko-srpske Privredne Komore, poseban fokus bio je na dodeli prestižnih Grand Prix nagrada, koje predstavljaju priznanje za izuzetne projekte u oblasti održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Ovi projekti ne samo da postavljaju standarde u poslovnom svetu, već i inspirišu druge kompanije da preduzmu korake ka održivijoj i društveno-odgovornijoj budućnosti.

Kompaniji Schneider Electric pripala je nagrada u GREEN kategoriji za projekat InGrid, koji predstavlja pionirsku transformaciju zgrade u održivu, energetski efikasnu infrastrukturu. Ovaj projekat nije samo primer inovativnih rešenja u oblasti energetske efikasnosti, već i demonstracija predanosti kompanije prema očuvanju životne sredine i smanjenju ekološkog otiska. Zgrada InGrid, površine skoro 15.000 m², snabdevana je zelenom energijom iz sopstvene proizvodnje u solarnoj elektrani smeštenoj na krovu zgrade, dok se preostali deo energije kompenzuje kupovinom sertifikovane zelene energije iz mreže, čime se smatra neutralnom po pitanju karbonskog otiska.

Nagrada u CSR kategoriji pripala je kompaniji Logo za projekat Best Buddies Jobs and LOGO", koji predstavlja primer angažovanja kompanije u inkluzivnom zapošljavanju osoba sa posebnim potrebama. Zapošljavanje Tijane Stamenović, osobe sa Daunovim sindromom, predstavlja prekretnicu u korporativnom okruženju Srbije. Ovaj projekat ne samo da pruža mogućnost zapošljavanja osobama sa invaliditetom, već i neguje kulturu inkluzivnosti unutar radne snage. Tijana Stamenović svojim radom i posvećenošću inspiriše svoje kolege i služi kao model nade i inspiracije za celu zajednicu.

Posebna nagrada dodeljena je kompaniji Vizim za njen poseban doprinos aktivnostima Komore tokom prethodne godine. Ova nagrada predstavlja priznanje za kontinuirani angažman i podršku kompanije Vizim u ostvarivanju ciljeva Francusko-srpske privredne komore.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin