COVID-19

Informacije o Covid 19 u Srbiji

U ponedeljak, 29.11. registrovano je 2.180 novozaraženih u protekla 24 časa

U ponedeljak, 29.11. registrovano je 2.180 novozaraženih u protekla 24 časa, a ukupan broj registrovanih slučajeva od početka pandemije je 1.252.573 Procenat smrtnosti od posledica bolesti Covid 19 u Srbiji je 0.93%.

Građani Republike Srbije imaju mogućnost da se vakcinišu protiv bolesti COVID-19 vakcinama četiri različita proizvođača, a novost je da u Srbiji postala dostupna i vakcina petog proizvođača – Moderna. Podaci govore da je više od 45% ljudi u Srbiji potpuno vakcinisano.  Nekoliko meseci unazad je u toku vakcinacija trećom, buster dozom.

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Francusku ukoliko su potpuno vakcinisani nekom od sledećih vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson. Neophodno je da se priloži dokaz o izvršenoj vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 7 dana od druge doze za Pfizer, Moderna i AstraZeneca, odnosno 28 dana od jedne doze vakcine Johnson & Johnson. Za informacije o putovanju lica koja nisu vakcinisana ili su vakcinisana isključivo vakcinama koje ne priznaje Evropska agencija za lekove ni Svetska zdravstvena organizacija (npr. Sputnjik) pristupite sledećem linku.

Stranim državljanima je dozvoljen ulazak u Republiku Srbiju pod uslovom da poseduju jedan od sledećih dokumenata : negativan PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2; validan sertifikat o potpunoj vakcinaciji; EU digitalni sertifikat ili potvrdu o preležanoj bolesti COVID-19. Za detaljne informacije na ovu temu, pristupite sledećem linku.

Kada je reč u merama za sprečavanje i suzbijanje bolesti Covid-19, u Republici Srbiji su na snazi održavanje distance na otvorenom prostoru, obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i u otvorenom prostoru tamo gde je nemoguće održati distancu. Najnovije mere tiču se kovid propusnica za ulazak u ugostiteljske objekte nakon 20 časova. Kovid propusnice podrazumevaju negativne rezultate PCR ili brzog antigenskog testa urađenih u državnim laboratorijama, ne starije od 48 sati, kao i potvrdu o vakcinaciji.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin