Objavljen poziv za FASEP projekte za ovu godinu

Zvanično je objavljen poziv za FASEP projekte za ovu godinu, na temu inovativnih i održivih rešenja za energetsku autonomiju.

Kao deo plana ekonomske i socijalne otpornosti, DG Tresor objavljuje novi poziv za izvozne projekte za odabir inovativnih rešenja koje donose francuske kompanije u oblasti energetske autonomije. Prijave su otvorena do 15. jula. Obezbeđena je suma od 5 miliona evra iz Fonda za studije i pomoć privatnom sektoru (FASEP), i fond je namenjen pokretanju projekata u zemljama u razvoju.

Ovaj poziv za projekte, finansiran od strane Fonda za studije i pomoć privatnom sektoru (FASEP) ima za cilj da promoviše inovativna rešenja u smislu autonomije i energetske trezvenosti, suočena sa dvostrukim imperativom smanjenja emisije gasova staklene bašte i smanjenja energetske zavisnosti.

Svim francuskim kompanijama, a pre svega malim i srednjim preduzećima, FASEP će omogućiti, u okviru ovog projekta, finansiranje inovativne tehnologije u zemljama u razvoju.  Kao sistem podrške internacionalizaciji francuskih kompanija, FASEP na taj način omogućava kompaniji koja sprovodi studiju da pokaže efikasnost svojih metoda i da stekne reference u partnerskim zemljama.

Za ovaj FASEP poziv za projekte, konceptu energetske autonomije može se pristupiti iz tri ugla:

  • energetska nezavisnost od fosilnih goriva i razvoj obnovljivih izvora energije;
  • energetska trezvenost, kroz inovativna rešenja za smanjenje energetskih potreba;
  • energetska efikasnost, sa rešenjima za optimizaciju korišćenja.

Poziv za projekte ima za cilj finansiranje demonstracionih projekata do maksimalno 500.000 evra. Ovaj poziv za projekte se ne odnosi na studije izvodljivosti.

--- Više informacija na linku OVDE

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin