Članovi

Projekat kompanije Eko Bio invest nagrađen na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine i UNDP Serbia

U konkurenciji od 140 prijavljenih, projekat našeg člana je sa još 15 drugih projekata nagrađen kroz inicijativu EU Zelena Agenda RS

Ministarstvo zaštite životne sredine, program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i delegacija EU u Srbiji su dodelili priznanja i novčane nagrade kompanijama sa najboljim poslovnim rešenjima za ubrzanje zelene tranzicije. Sredstva EU koja su kompanije dobile pomoći će da se projekti realizuju u toku ove godine.

Među 140 prijava našle su se kompanije iz privatnog i javnog sektora, istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva.

Projekat našeg člana, kompanije Eko Bio invest bavi se sa jedne strane organskim otpadom i to sa fokusom na otpad od hrane,i sa druge strane plastikom. Koristeći otpad od voća i povrća napravljen je inovativni biopolimer od kojeg se mogu praviti granulati kao i finalni proizvodi poput čaše, kese, folije. Svi proizvodi koji se sada prave od tanke jednokratne plastike mogu se praviti od ovog materijala koji nije toksičan i ne šteti životnoj sredini. 

Čestitamo našem članu na dodeljenom priznanju i na tome što svojim poslovanjem doprinosi očuvanju životne sredine. 

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin