Sanja Ivanić, direktorka CCIFS govorila na webinaru u organizaciji BPI : "Perspektive sveta" posvećenog Srbiji

BpiFrance je organizovala vebinar "Perspektive sveta: Srbija" kako bi predstavila izglede i mogućnosti za francuske izvoznike.

8.februara, BpiFrance je organizovala vebinar "Perspektive sveta: Srbija" kako bi predstavila izglede i mogućnosti za francuske izvoznike.

U vreme pandemije, energetskih problema, inflacije i konflikata na vratima Evrope, različite krize koje se odvijaju na međunarodnoj sceni jačaju potrebu za izgradnjom otpornih i bliskih lanaca vrednosti. Jačanje ekonomske suverenosti Evrope i reindustrijalizacija kontinenta prirodno uključuju region Zapadnog Balkana, u konvergenciji sa EU i njenim tržištem.

Kao domaćin Expo-a 2027 i centralno ekonomsko čvorište ovog regiona, Srbija predstavlja privlačnu platformu za širenje poslovanja francuskim kompanijama. Zemlja ima koristi od neophodne ekonomske podrške EU, a akcije Vlade Srbije usmerene su ka privlačenju produktivnih investicija kroz ambiciozne politike i dinamiku industrijskih, tehnoloških, energetskih i infrastrukturnih sektora.

Govornici na webinaru su bili, Florent Bušaco, menadžer za Evropu – Bpifrance, An-Sofi Fèvr, ekonomista za rizike zemalja – Bpifrance I Sanja Ivanić, generalna direktorka - Privredna komora Francuske u Srbiji I usledila su svedočenja francuskih preduzetnika koji uspešno posluju Srbiji

Na dnevnom redu webinara su bila makroekonomske analize, istaknute poslovne prilike i svedočanstva francuskih preduzetnika koji su se instalirali u Srbiji. CIlj ovog vebinara je pre svega bio da pruži pregled ekonomske situacije zemlje, njenih perspektiva i izazova, kao I da identifikuje ključna područja i glavne prilike za razvoj i partnerstvo za francuske kompanije I iskoristi iskustva vodećih aktera.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin