Lafarge jedan od potpisnika Protokola o saradnji u realizaciji Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Protokol o saradnji u realizaciji Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ potpisan je juče, a u ovoj školskoj godini za isti se prijavilo 127 vaspitno-obrazovnih ustanova iz Vojvodine, i njime će biti obuhvaćeni svi uzrasti, od predškolskog, osnovne i srednje škole i deca sa smetnjama u razvoju.

Ove ustanove će imati mogućnosti da putem edukativnih i kreativnih radionica, uređenjem i ozelenjavanjem samih ustanova, prikupljanjem ambalaže za reciklažu, uvođenjem novih koncepata ekološke edukacije, doprinesu razvijanju aktivnih metoda učenja u oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

U proteklih 10 godina ovog programa, na javne pozive za učešće u njemu, odazvalo se preko 70 odsto vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine, sa više hiljada dece, učenika i nastavnog osoblja.

Ove godine, programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ pridružili su se novi potpisnici. Protokol su potpisali: pet Pokrajinskih sekretarijata, Grad Novi Sad, Grad Beograd, Sremski Karlovci, JP „Vojvodinašume“ i JP „Nacionalni park Fruška gora“, kao i RECAN – fond za reciklažu limenki, Pokret gorana Vojvodine, Naftna industrija Srbije i Lafarge Beočinska fabrika cementa.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić je rekao da je najvrednije u ovom trenutku što za proteklih 10 godina imamo preko 70 odsto ustanova aktivnih u ovom programu.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin